Köri Soslu Makarna
Köri soslu makarna modern çağın ürettiği yemeklerden ve lezzetine doyum olmayan beslenme bakımından da sofralarda olması gereken bir gıda maddesidir. Köri soslu makarnanın istenilen lezzete ulaşması hiç şüphesiz tarifinin uygulanmasında yatmaktadır.
Köri soslu makarna malzemeleri
· Bir paket makarna
· İki adet dilimlenmiş havuç
· İki adet dilimlenmiş kereviz
· İki adet dilimlenmiş pırasa
· Bir adet kırmızıbiber
Sosu için:
· Bir adet doğranmış domates
· Bir çay kaşığı köri tozu
· Bir çay kaşığı biber salçası
· Beş diş sarımsak
· Tuz ve karabiber ve fesleğen
Uyarı: İyi bir makarnanın nasıl olduğunu anlamanız için yapacağınız uygulama, makarnayı kaynamış suya bıraktığınızda köpük oluşuyorsa aldığınız makarnada sorun var demektir. Fazlasıyla ekmek unu kullanılmış anlamına gelmektedir.
Makarnanızı ambalajın üzerinde belirtilen süreye göre aldante haşlayınız. Haşlama esnasında kaynayan suya bir kaşık zeytinyağı koyunuz ki makarnalarınız yapışmasın. Aldante haşlanan makarnalarınızı süzünüz. Süzgecin içerisine koyup makarnanızı bir kenarda bekletin.
Domates Sosu: Yeteri kadar zeytinyağını tavaya koyunuz ezdiğiniz sarımsakları kızgın yağda hafif pişirin. Rendelenmiş domatesleri ekleyiniz. Düşük ısıda kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Malzemelerinizi bir tencerenin içerisine ekleyerek düşük ısıda kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra makarna sosunuzu ocaktan alın.
Ana Malzemelerin Hazırlanması: Başka bir tavada havuç, kereviz ve pırasayı zeytinyağında yaklaşık 5-7 dakika boyunca soteleyin. Arkasından ıspanakları ve biberleri ekleyerek 1.5 dakika daha sote işlemine devam edin ve ateşten alın. Daha sonra sotelediğiniz sebzelerin içerisine hazırlamış olduğunuz körili domates sosunu ekleyerek aldante makarnanızla karıştırınız ve feslegen sosunuda ekleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder