Lor Dolması Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Bir Bağ Pazı
İki Bardak Su
Tuz
Yarım Kg İnce Bulgur Lor
Karabiber
Kırmızıbiber
Maydanoz
100 gr Tereyağı
100 gr Süt Kaymağı (Çiğ)
Bir bardak Yoğurt
3 Diş Sarımsak
Lor Dolması Tarifi
Pazı yaprakları dolma ölçülerinde parçalanır ve gereği kadar iç koyup yaprak sarması gibi sarılarak tencereye yerleştirilir. Üzerine pazı suyundan ihtiyaç kadar su ilave edilir. Dolmaların üzerine tereyağı eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir. Pişen lor dolmalarına kaymak ilave edilerek 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kızarmaya bırakılır. Sıcak ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder