Pırasa Yemeği Tarifi
Pırasa yemeği genel olarak bilinçli beslenme düzeyi olan ve aileden gelen alışkanlıkları olan insanlar tarafından hem tüketilir hem de sevilir beslenme bakımından oldukça faydalıdır. Soğan familyasından olan pırasa yemeğini kış ayları yetişme mevsimi olmasından dolayı bol bol tüketmek önemlidir. Pırasa içerdiği bol antioksidan ve C vitamini sayesinde kış aylarında sağlıklı beslenme açısından mönülerde olması gereken bu sebze hastalıklardan korumaya da yardımcı olmaktadır.
Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeler
Bir kg pırasa
Bir adet orta boy havuç
Yarım kesme şeker
Bir adet sarımsak
Bir fincan pirinç
Yeteri kadar domates sosu
Tereyağı
Zeytinyağı
150 gr kıyma
Tuz ve karabiber,
bir yemek kaşığı biber salçası
Domates salçası
Nar ekşisi
Bir adet kuru soğan
Bir adet orta boy havuç
Yarım kesme şeker
Bir adet sarımsak
Bir fincan pirinç
Yeteri kadar domates sosu
Tereyağı
Zeytinyağı
150 gr kıyma
Tuz ve karabiber,
bir yemek kaşığı biber salçası
Domates salçası
Nar ekşisi
Bir adet kuru soğan
Tencereye küp doğranmış soğanları ve zeytinyağı ile beraber birkaç dakika kavuralım arkasından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıymanın kavrulmasının ardından soyup ve doğradığımız havuçları, sarımsağı bütün olarak ekleyelim. Biber ve domates salçasını koyalım. Tüm bu malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra isteğinize göre hazırladığınız pırasaları tencereye ekleyelim ve kapağı kapalı birkaç dakika bu şekilde pişirelim. Arkasından tuz, karabiber ve domates sosunu ekleyip 3 dakika daha böyle pişirelim.
Hazırlanan bu yemeğinin üzerine geçecek kadar sıcak su ekledikten pirinci de ekleyelim ve son olarak nar ekşisini üzerine gezdirip bir kesme şeker atıp tencerenin kapağını kapatalım pırasalar pişinceye kadar bekledikten sonra servise hazır hale gelecektir.
yasam360.blogspot.com
Yorumlar
Yorum Gönder