Slatka Tatlısı Nasıl Yapılır?
Boşnak
tatlısı olan Slatka bizim revaninin yakından akrabası olur ancak mahiyetindeki
malzemelerin lezzet bombalarına dönüşmesine hiçbir damak engel olamaz.
Malzemeler
Üç tane yumurta
İki çay bardağı şeker
İki çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı irmik
Bir paket kabartma tozu ve vanilya
İki çay bardağı un
Şerbeti için
½ litre toz şeker
½litre su
Bir paket vanilya
İki çay kaşığı limon suyu
Üç tane yumurta
İki çay bardağı şeker
İki çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı irmik
Bir paket kabartma tozu ve vanilya
İki çay bardağı un
Şerbeti için
½ litre toz şeker
½litre su
Bir paket vanilya
İki çay kaşığı limon suyu
Slatka Nasıl hazırlanır?
Un, kabartma tozu vanilya ve irmik derin bir kap içinde karıştırılır. Yumurta ile toz şekeri ise başka bir kapta çırparak krema kıvamına getirin. Üzerine yoğurdu dökün ve karıştırmaya devam edin. Bu iki karışımı birbirine karıştırarak bir hamur elde edin. Tereyağı ile yağladığınız bir tepsi veya bor cam kaba karışımı dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişin.
Şerbet için, toz şeker ve suyu tencereye koyun şekeri eritin fakat suyu kesinlikle kaynatmayın. Tamamen eriyen şekerli suya limon ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen tatlınızı fırından alın ve sıcak sıcak dilimleyin. Soğuyan şerbeti üzerine eşit miktarlarda dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin. Kekin sıcak şerbetin ise soğuk olmasına dikkat edin.
Un, kabartma tozu vanilya ve irmik derin bir kap içinde karıştırılır. Yumurta ile toz şekeri ise başka bir kapta çırparak krema kıvamına getirin. Üzerine yoğurdu dökün ve karıştırmaya devam edin. Bu iki karışımı birbirine karıştırarak bir hamur elde edin. Tereyağı ile yağladığınız bir tepsi veya bor cam kaba karışımı dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişin.
Şerbet için, toz şeker ve suyu tencereye koyun şekeri eritin fakat suyu kesinlikle kaynatmayın. Tamamen eriyen şekerli suya limon ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen tatlınızı fırından alın ve sıcak sıcak dilimleyin. Soğuyan şerbeti üzerine eşit miktarlarda dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin. Kekin sıcak şerbetin ise soğuk olmasına dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder