Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?




Pancar turşusu, turşu tarifleri arasında ilk sırada yer alması bakımından üzerinde çokça durmaya değer bir konu. Pancar turşusu Anadolu lezzetleri arasında tarihin derinliklerinden gelen lezzeti ve sağlık açısından açısından oldukça iyi bir besin maddesidir. Pancar turşusu Anadolu’da birçok yapılış biçimi vardır. İşte seçtiğimiz pancar turşusu tarifi.


İşte pancar turşusu tarifi

Bir kilogram kırmızı pancar
Bir adet büyük boy kırmızı soğan
Üç su bardağı üzüm sirkesi
İki çorba kaşığı kaya tuzu
Üç diş sarımsak
İki çay kaşığı tane karabiber ve kişniş tohumu


Pancar turşusu nasıl yapılır?

Pancarları kabuk diplerinde kalmış toprak kalıntıları temizleninceye kadar akarsu altında temizleyiniz ve kabuklarını el soyacağı ile ince bir biçimde soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soyduğunuz ve ikiye böldüğünüz soğanı jülyen doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup doğramadan bütün olarak ayıklayın.  

Pancarlarınızı bir tencerede üzerlerini aşacak kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatın. Elde ettiğiniz bu kaynama suyunu dökmeyim ve hafif haşlanmış pancarlarınızı bir kaba alın. Ayırdığınız pancar suyuna kaya tuzu, üzüm sirkesini ekleyiniz ve karıştırınız. Hazır halde bulunan kavanozlarınıza soğanlarınızı ve karabiberinizi ekleyiniz ve arkasından pancarlarınızı koyun. Son olarak salamura suyunuzu da ekleyerek kavanozu kapatınız.


Güneş ısınlarına maruz kalmayacak bir yerde yaklaşık 10 gün bekletiniz. Bu süre sonunda turşunuz hazır olmuş olacaktır. Genel olarak 7 gün bekletilmesi öneriliyor, oysa tadların birbirine karışması için birkaç gün daha bekletmek daha iyi olacaktır.

yasam360.blogspot.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar