Lalanga Tarifi Nasıl?
Gümüşhane yöresine ait olan bu harika hamur işi, bölgenin
kahvaltı masalarının vaz geçilmez bir atıştırmalık'dır. Köyünden kasabasına
kadar herkesin beğenerek tükettiği Lalanga'nın tarifini sizin için yazdım.
Malzemeler
20 gram yarısı yaş maya
dört su bardağı un
bir çay kaşığı tuz
dört su bardağı ılık su
bir çay bardağı sıvı yağ
bir su bardağı dut pekmezi
Lalanga'nın tarifi yapılışı
Yağ dışında bütün malzemeler homojen bir şekilde iyice karıştırılır. Sulu bir kıvamda hamur elde ediniz ve mayalanması için bekletiniz. Teflon tavayı iyice ısıtınız ve fırça ile yağ sürünüz. Kaşıkla sıvı hamurdan alınıp tavaya küçük daireler olacak biçimde (6,7 cm çapında) dökünüz. Hafif kızartılır. Altı çevrilir kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine yörenin pekmezi dökülerek servis edilir.
Malzemeler
20 gram yarısı yaş maya
dört su bardağı un
bir çay kaşığı tuz
dört su bardağı ılık su
bir çay bardağı sıvı yağ
bir su bardağı dut pekmezi
Lalanga'nın tarifi yapılışı
Yağ dışında bütün malzemeler homojen bir şekilde iyice karıştırılır. Sulu bir kıvamda hamur elde ediniz ve mayalanması için bekletiniz. Teflon tavayı iyice ısıtınız ve fırça ile yağ sürünüz. Kaşıkla sıvı hamurdan alınıp tavaya küçük daireler olacak biçimde (6,7 cm çapında) dökünüz. Hafif kızartılır. Altı çevrilir kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine yörenin pekmezi dökülerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder