Gümüşhane'nin yöresel Tatlılarından Burma Tatlısı
Hamur işi tariflerinin önemli bir kenti ve yöresi olan
Gümüşhane yörede yetişen dut, buğday ve pazıyı genellikle her yemekte görebilme
imkânımız var. Sağlıklı ve doğal malzemeler ile yöresel tariflerin bir araya
gelmesi ile Gümüşhane mutfağı bugünkü halini almış. Yörenin vazgeçilmez tatlısı burma
Burma Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Bir adet yumurta
Bir çay bardağı süt
İki kaşık yoğurt
Tereyağı
Bir tatlı kaşığı sirke
Biraz tuz
Nişasta
Şeker
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yeteri kadar un
Bol miktarda ceviz
Burma tatlısının yapılışı
tüm malzemeler bir kasede karıştırılıp, kıvamında bir hamur elde edilir. Baklava yufkası açacak şekilde parçalara ayrılan hamur, mısır nişastası ve un karşımı ile ince bir biçimde açılır. Hazırlanan bu yufkaların için bolca ceviz konulur, oklava ile sarılarak buruşturulur ve tepsiye dizilir. Hazırlanan hamurun tamamı bu şekilde açılıp, tepsiye dizilir. Belli bir süre dinlendirilerek, 300 gr. Tereyağı ile 1 çay bardağı sızma zeytinyağı karıştırılır ve eritilir. Burmaların üzerine gezdirilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra daha önce hazırlanıp soğutulmuş şerbet burmaların üzerine dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder