Etli, Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yahnisi Nasıl Yapılır?



Gümüşhane yöresinde özellikle kış aylarında yaygın olarak tüketilen bu yemek, hem besleyici ve doyurucu olması bakımından hemde doğal yollar ile elde edilen malzemeleri ile yöre halkının sofralarında ana yemek olarak bulunmaktadır.


Malzemeler

350 gr Kurutulmuş Yeşil Fasulye
Tuz
350 gr kemikli et
Tereyağı
1.5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
Bir bardak sızma zeytinyağı
İki baş kuru soğan
İki adet orta boy domates
Yetecek kadar domates Salçası
Bir yemek kaşığı biber salçası
Karabiber ve reyhan


Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yahnisi Tarifi


Kurutulmuş yeşil fasulyeler ıslatılır ve suyu fasulye süzdürülür. Bu kurutulmuş yeşil fasulyeler bölgede yetişen fasulyelerden olması önemlidir. Çünkü hiçbir kimyasal ve hormon ile gübreleme yapılmamasından dolayı tercih etmek geleneksel yemeklerin yaşaması önemlidir. Küçük parçalar halinde doğranmış kemikli etler önceden haşlanarak hazırlanır. 

Bir sızma zeytinyağı koyulur. Soğanlar doğranır ve yağ ile hafif kavrulur. Domatesler küp doğranır salça ile birlikte soğanlara ilave edilir. Biraz daha kavurduktan sonra fasulye ve et ve bulgur ilave edilir. Tuz, karabiber ve tereyağı ile tencereye konulur. Ortalama 30 dakika pişirilir. Yemek dinlendirilip servis.

Yorumlar

Popüler Yayınlar