Etli, Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yahnisi Nasıl Yapılır?
Gümüşhane yöresinde özellikle kış aylarında yaygın olarak tüketilen bu yemek, hem besleyici ve doyurucu olması bakımından hemde doğal yollar ile elde edilen malzemeleri ile yöre halkının sofralarında ana yemek olarak bulunmaktadır.
Malzemeler
350 gr Kurutulmuş Yeşil Fasulye
Tuz
350 gr kemikli et
Tereyağı
1.5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
Bir bardak sızma zeytinyağı
İki baş kuru soğan
İki adet orta boy domates
Yetecek kadar domates Salçası
Bir yemek kaşığı biber salçası
Karabiber ve reyhan
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yahnisi Tarifi
Kurutulmuş yeşil fasulyeler ıslatılır ve suyu fasulye
süzdürülür. Bu kurutulmuş yeşil fasulyeler bölgede yetişen fasulyelerden olması
önemlidir. Çünkü hiçbir kimyasal ve hormon ile gübreleme yapılmamasından dolayı
tercih etmek geleneksel yemeklerin yaşaması önemlidir. Küçük parçalar halinde
doğranmış kemikli etler önceden haşlanarak hazırlanır.
Bir sızma zeytinyağı
koyulur. Soğanlar doğranır ve yağ ile hafif kavrulur. Domatesler küp doğranır
salça ile birlikte soğanlara ilave edilir. Biraz daha kavurduktan sonra fasulye
ve et ve bulgur ilave edilir. Tuz, karabiber ve tereyağı ile tencereye konulur.
Ortalama 30 dakika pişirilir. Yemek dinlendirilip servis.
Yorumlar
Yorum Gönder