Boşnak Mutfağından Yöresel ve Harika Bir Köfte: Boşnak Köftesi





Boşnak mutfağının lezzeti ve yemek yapımındaki kalitesi artık ünlü şeflerin ve lokantaların mönülerinde hak ettiği yeri almaya başladı. Onlardan biriside Boşnak Köftesi.

Boşnak Köftesi


Malzemeler 
 
750 gram dana kıyma
Bir adet yumurta
İki diş sarımsak
Üç yemek kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık dört su bardağı ince çekilmiş ekmek içi (bayat)
tuz ve karabiber

Sos için

İsteğe göre ceviz veya fındık içi
Beş çorba kaşığı yoğurt
Bir diş sarımsak
tuz ve kimyon

Boşnak Köftesi Nasıl Hazırlanır? 

Birinci iş olarak soğanınızın ve sarımsağınızın kabuğunu soyun ince bir biçimde doğrayın ta ki köfte içinde tadı algılansın fakat dişe gelmesin. Soğanının suyu ile köfte harcının kıvamının tam tutmasını sağlayabilirsiniz.

Derin bir kaba 750 gram koyun ve üzerine yumurtayı kırın. Diğer malzemelerin tamamını aynı kaba alın ve kıvam alıncaya kadar yoğurun. Bu yoğurma işlemi köftenin kıvamı için çok önemli. Hazır hale gelen köfte hamurunu 100 gramlık köfte şeklinde bölerek streç filmle üzerini kapatın ve dolapta yaklaşık yarım saat dinlendirin.


Dinlenen köfteleri tavada az zeytin yağında önlü arkalı pişirerek tabağınıza alın. Servis aşamasında sosunu hazırlarken yoğurt ceviz veya fındık içini, sarımsak ve tuzu karıştırın köftelerin üzerine dökün. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar