Boşnak böreği Tarifi Nasıl?
Boşnak yemeklerindeki lezzet böreklerde de kendini damaklarımızda hatırlatıyor. Bu lezzetlerin yerelde kalmaması için özellikle ev hanımları lezzet damlayan parmaklarıyla bu börekleri sofralar ile buluşturmalıdır
Malzemeler
Hamuru için
2.5 çay bardağı ılık su
1.5 çorba kaşığı tuz
Dört su bardağı un
200 gr eritilmiş tereyağı
İki kahve fincanı sıvıyağ
İç harcı
200 gr dana kıyma
İki soğan
Tuz ve karabiber
Üzerine
Bir çorba kaşığı tereyağı
İki çorba kaşığı yoğurt
Nasıl hazırlanır?
Derin bir kapta un tuz ve su ağır ağır karıştırılır. Yumuşak bir kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. Kapalı bir kapta yarım saat kadar dinlendiriniz ve hamur tahtanıza su serpilerek açılan hamur 4 parçaya bölün. Arkasından üzeri kapatılarak yarım saat kadar bekletiniz.
Böreğin iç harcını hazırlamak için soğanları küçük küçük doğrayın, kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip hafif kavurun.
Hazırladığınız parça hamurları tezgâha alın ve bir merdane yardımıyla açın. Elde ettiğiniz ince yufka şeklindeki hamurun üzerine tereyağı karışımını fırça yardımıyla sürün ve kenarlarından çekerek uzatın. Son şeklini verdiğiniz hamura iç harcınızdan koyup katlayıp kapatın.
Derin bir kapta un tuz ve su ağır ağır karıştırılır. Yumuşak bir kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. Kapalı bir kapta yarım saat kadar dinlendiriniz ve hamur tahtanıza su serpilerek açılan hamur 4 parçaya bölün. Arkasından üzeri kapatılarak yarım saat kadar bekletiniz.
Böreğin iç harcını hazırlamak için soğanları küçük küçük doğrayın, kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip hafif kavurun.
Hazırladığınız parça hamurları tezgâha alın ve bir merdane yardımıyla açın. Elde ettiğiniz ince yufka şeklindeki hamurun üzerine tereyağı karışımını fırça yardımıyla sürün ve kenarlarından çekerek uzatın. Son şeklini verdiğiniz hamura iç harcınızdan koyup katlayıp kapatın.
Fırın tepsinizi yağlayarak hazırlayınız ve rulo yaptığımız
hamuru ortadan başlayarak spiral şeklinde bu kaba dizin. Bu rulonun üzerine
tereyağı ve yoğurdu fırça ile sürünüz. 180 derecelik fırında altı üstü kızarana
kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder