Balkan Çorbası Hazırlanışı ve Tarifi
Doyurucu bir
çorba olan balkan çorbası içeriğindeki malzemelerin zenginliği ve tarifiyle
önce
gözlerimizi doyuruyor.
Malzemeler
250 gr dana bifteği
6 adet saplarından temizlenmiş mantar
Bir çay bardağı sıvıyağ
tepeleme yemek kaşığı un
İki çay bardağı süt ve tuz
Üzeri için
İki buçuk yemek kaşığı tereyağı
Bir kaşık pul biber ve nane
Malzemeler
250 gr dana bifteği
6 adet saplarından temizlenmiş mantar
Bir çay bardağı sıvıyağ
tepeleme yemek kaşığı un
İki çay bardağı süt ve tuz
Üzeri için
İki buçuk yemek kaşığı tereyağı
Bir kaşık pul biber ve nane
Balkan
Çorbası Nasıl hazırlanır?
Kasaptan güvenle aldığınız ve dinlendirdiğini ya da sütle marine ettiğiniz bifteği kuşbaşından biraz daha küçük parçalar halinde doğrayın ve tencerede iyice haşlayın. İnce ve dağılmadan doğranmış mantarları da ekleyerek pişiriniz.
Diğer bir tencerede yağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. İki çay bardağı sıcak su ekleyerek karıştırın. Karışıma sütü ekledikten sonra pişmekte olan mantar ve et tenceresine alın. Lezzetini alacak kadar tuzu attıktan sonra 20 dakika karıştırın ocak üzerinde.
Üzerine sos için tereyağını tavada eritin pul biber ve naneyi ekleyerek hafif aromalarını bırakıncaya kadar pişirin. Pişen çorbanızın üzerine tereyağı karışımını dökerek karıştırın.
Kasaptan güvenle aldığınız ve dinlendirdiğini ya da sütle marine ettiğiniz bifteği kuşbaşından biraz daha küçük parçalar halinde doğrayın ve tencerede iyice haşlayın. İnce ve dağılmadan doğranmış mantarları da ekleyerek pişiriniz.
Diğer bir tencerede yağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. İki çay bardağı sıcak su ekleyerek karıştırın. Karışıma sütü ekledikten sonra pişmekte olan mantar ve et tenceresine alın. Lezzetini alacak kadar tuzu attıktan sonra 20 dakika karıştırın ocak üzerinde.
Üzerine sos için tereyağını tavada eritin pul biber ve naneyi ekleyerek hafif aromalarını bırakıncaya kadar pişirin. Pişen çorbanızın üzerine tereyağı karışımını dökerek karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder